top of page
  • .

סיפור חייהם

הקדמה

סיפורם המיוחד של דינה ואלי שוזר בתוכו התמודדויות של חיפוש משמעות וזהות, שינויי תרבות, שפה וארץ. בניית זוגיות והתמודדות עם סיבוכי הריון ובעיות אחרות.

מהרגע שבו קשרו את חייהם יחד, הם ביססו את אהבתם אחד כלפי השני ואת אמונתם בקב״ה מבלי לוותר על חייהם הקודמים עם משפחתם, ובהקשבה מתמדת לנפש ולתחביבים שלהם.




תקופת הילדות

אלי, אלנתן

אלי נולד כאלנתן בכפר הרוא"ה בישראל, בכ"ט באב תשי"א (31.8.51). אלי הוא בנם הבכור של הרב משה ולאה הורביץ. הוא קיבל את שמו אלנתן כביטוי ללידתו לאחר שמונה שנים בהם לא הצליחה אמו להרות. בכפר הרוא״ה כיהן אביו כרב בישיבת בני עקיבא ונשלח על ידי הרב נריה להקים את ישיבת מירון.

בהיותו בן כחצי שנה, חזרו הוריו לארצות הברית, תחילה בגלל צורך בטיפול רפואי, ובהמשך נשארו שם בשל תפקידי ניהול שקיבל אביו במוסדות יהודיים.

רוב שנות ילדותו גדל אלי במיאמי ביץ׳ בפלורידה ובהיותו בגיל 10, עברה משפחתו לסילבר ספרינג שבמרילנד, שם כיהן אביו כמנהל בית הספר היהודי.


ניתן להחליק לצדדים לעוד תמונות

במצגת שלפניכם ניתן לדפדף בתמונות של אלי משנות ילדותו עד גיל 10 בכפר הרוא״ה ובפלורידה


דבי, דינה

דינה נולדה כדברה רות וכונתה דבי. השם דינה זהו שם עברי שהחלה להשתמש בו כשהגיעה לישראל. היא נולדה בוושינגטון, בירת ארצות הברית, בא׳ בניסן תשי״ג (17.3.53).

דבי היא בתם הקטנה של מני (מנחם מנדל עמנואל) וברניס (חיה בילא) וולף. בוושינגטון עבד אביה כאיש רכש בפנטגון. אמה עבדה בראיית חשבונות.


ניתן להחליק לצדדים לעוד תמונות

מצגת תמונות של דבי מלידתה ובתקופת ילדותה הצעירה


למרות שדבי גדלה בבית שאינו דתי, בסילבר ספרינג - מרילנד, הוריה, שעבדו שניהם, העדיפו לשלוח אותה לבית ספר יהודי שבו לומדים גם בימי ראשון. כך היא הגיעה לבית הספר היהודי ה "Hebrew Acadmy" אותו ניהל בהמשך אביו של אלי.


בתקופת לימודיה, נקשרה דבי לבת המנהל, טובי (טובה) הורביץ והם היו לחברות טובות. דבי מצאה בביתם חמימות ואווירה יהודית דתית שלא הכירה בביתה. דבי נהנתה להיות אצלם בשבתות ובחגים.

ניתן להחליק לצדדים לעוד תמונות

מצגת תמונות של דבי בתקופתה כילדה וכנערה בסילבר ספרינג שעל יד וושינגטון הבירה


לקט של קטעי וידאו מילדותה של דבי


תקופת הנערות

אלי, אלנתן

בשנות נעוריו הצעירות בחר אלי לשים את עולם התורה והיהדות מאחוריו. היו אלו שנות השישים של ההיפים בארצות הברית ואלי התמזג היטב עם האווירה.

בהיות אלי בן 16, לאחר גילגולים של חיפוש עצמי ברחבי ארה״ב, הוא הגיע לביקור קצר בישראל אצל הדודה שושנה כרמלי - אחות של אמו מקיבוץ חולתה, קיבוץ של השומר הצעיר, משם תיכנן להמשיך להודו ללמוד ולהכיר את אמונת הבודהיזים.


ניתן להחליק לצדדים לעוד תמונות

מצגת תמונות של אלי מהתקופה בה חיפש את זהותו. אלי נראה קצת אבוד באמריקה ובהגעתו לחולתה

אלי התאהב בארץ ובמשפחת כרמלי שאירחה אותו. הוא נשאר להתגורר אצלם בקיבוץ חולתה שבעמק החולה.

כפי שסיפר אלי שנים אחר כך, הוא מעולם לא נטש את תוכניותיו להמשיך להודו, אלא שהוא לא מיצה את מה שהוא מקבל מתורת ישראל.

בתקופה זו בחולתה אלי נקשר מאוד לדודים, שושנה ונחום, ש׳הזריקו׳ בו ציונות במינון גבוה וחיברו אותו חזק לעם ולארץ. חיבור שגרם לאלי להרגיש שייכות ואשר סייע לו להתמודד עם קשיי הקליטה. אלי אף קשר את שמו אליהם ועד היום מכירים אותו בקיבוץ בשם אלי כרמלי.

בתקופתו בחולתה אלי התחבר לשורשיות הישראלית ונקשר לעבודת האדמה. אלי עבד בגידולי שדה בשדות הקיבוץ ובעיקר אהב ל׳הוציא מפריה׳ בגידול ירקות ופרחים בערוגה שהקים.

בהגיעו לגיל גיוס, התגייס אלי לצה״ל, לצנחנים.


ניתן להחליק לצדדים לעוד תמונות

מצגת תמונות של אלי מתקופתו כחייל, תחילה בקיבוץ ובהמשך עם משפחתו שעלתה לישראל

באותה תקופה של שירותו הצבאי, שבה משפחתו של אלי לישראל, בעקבותיו. משפחת הורביץ עברה ארבע דירות עד שהתמקמה סופית בבית וגן בירושלים.

אביו של אלי הקים בירושלים את ישיבת ״בית מדרש תורה״ ה- BMT, ישיבה לבחורים אמריקאים שהוא עמד בראשה והביא אליה מידי שנה תלמידים מאמריקה.


דבי, דינה

דבי הגיעה לישראל בהיותה בת 18 לשנת לימודים ב״מכללה״ בירושלים לתכנית חד שנתית לבנות אמריקאיות. הגעתה של דבי לישראל הייתה בהסכמה, אך למורת רוחם של הוריה שחששו שלימודי היהדות ישבשו את המשך הקרייה שלה.


ניתן להחליק לצדדים לעוד תמונות